Året som varit har vänt mycket i samhället upp och ner. Men en sak som stått fast i denna orkanstorm är SJOT, som publicerat artiklar som vanligt.
Inlägg
8 nyheter
Det har varit fullt ös den senaste tiden. På jobbet har det bland annat årsredovisningar slutförts samt en projektplan vars mål är att öka fokus på rehabiliteringen de kommande 10 åren i vår verksamhet har skrivits. Så när hjärnan haft full fokus på annat har det varit lite tyst här. Men till detta inlägg har jag samlat 8 st nyheter...
Tidigare i veckan dök en diskussion upp kring hur vi alla värderar olika aktiviteter olika meningsfullt. En aktivitet kan vara helt främmande för den ena personen vi möter till att vara det personen en annan livnär sig på.
Här kommer en väldigt spännande nyhet som kombinerar 3D-printade föremål och en att för att förbättra strokerehabiliteringen. Målet var att genom att använda föremål från hemmet som dagligen används kan rehabiliteringen skapa en förbättrad funktion i övre extremiteterna. Något som anses viktigt för att högt skattad livskvalitet.
Då var det dags för att titta på artikeln "Everyday activities at home: Experiences of older repeatedly readmitted people". En svensk artikeln många av oss kan använda sig av I sitt dagliga arbete, skulle jag tro.
Här kommer en rykande färsk kunskapssammanställning från SBU gällande långvariga symtom vid Covid-19.
I Sverige ska all hälso- och sjukvård vara kunskapsbaserad genom en god grund i evidens och/eller beprövad erfarenhet. Hälso- och sjukvården ska även vara jämlik för alla oavsett vem du är och vart du bor. Sist men inte minst ska den även vara resurseffektiv. Så hur ska vi lyckas med detta? Jag har skrivit inlägg tidigare om att vi som...
Jag har tappat räkningen på hur många gånger någon berättat om vilket journalsystem dom använder och kommentaren "men det är inte lika dåligt som xxxx" har slängst med i beskrivningen.
Under de senaste veckorna har vi kunnat läsa om Medicintekniska rådets beslut om att inte rekommendera tyngdtäcken som en del av svensk vård och behandling. Således är det upp till varje län/region/kommun att besluta huruvida tyngdtäcken ska vara förskrivningsbart eller inte.
Jag tycker det alltid är intressant att läsa om vår historia som arbetsterapeuter. I detta inlägg tänkte jag därför tipsa om en artikel som tittat på hur arbetsterapeutisk forskning har sett ut mellan åren 1988 - 2017. Forskarna har gått igenom 127 artiklar.